Sider

lørdag 29. desember 2012

Kvitvinsgløgg

Eg har lenge hatt lyst til å prøve kvitvinsgløgg. Og no er tida inne!Eg fann ei oppskrift på msn bolig. Det rekk til 8-10 glas, så du kan dele med vener.

2,5 dl vatn
1 dl sukker
1 ts heil nellikspiker
2 heile stjerneanis
2 kanelstenger
2 strimlar appelsinskal
2 strimlar sitronskal
1 flaske kvitvin

 
Kok vatn, sukker og krydder i 10-15 minutt. La det trekkje i 30 minutt. Hell på kvitvin, og varm til 65 grader. Ikkje varmare, så fordampar alkoholen. Dersom du ikkje likar det for tørt, ville eg halvert sukkermengda.

NB! Eg hadde ikkje appelsin eller sitron, men brukte 1 ts 
pommeransskall. Funka fint!

Nyt!


 

Foto: msnbolig.no/Christian Brun

"Gløgg" is a Norwegian Winter/Christmas drink made from wine, sugar and spices. It's usually made from red wine, but for a long time I've been wanting to make one from white wine. It can be compared to mulled wine or glühwein. Here's the recipe, for 8-10 persons:

2,5 dl water
1 dl sugar
1 tsp whole cloves
2 star anises
2 cinamon sticks
2 strips of orange peel
2 strips of lemon peel
1 bottle (70 cl) of white wine

Boil water, sugar and spices for 10-15 minutes. Leave it to extract for 30 minutes. Pour in the wine, and heat to 65 degrees celsius. Be careful not to overheat, or the alcohol will evaporate.

Enjoy!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar