Eller eplepannekaker, som ein seier på norsk. Eg har calla dei pancakes fordi det ikkje er mykje som minnar om dei gode, gamle norske pannekakene. Dette ville eg kalla "lappar". Nokre gongar blir eg så lei av frukost, og må ha noko litt utanom det vanlege. I dag er det søndag, og kva passar betre enn pancakes?
Oppskrift:
4,5 dl kveitemjøl
3,5 ts bakepulver
1 ts kanel
3 dl melk
1 egg
2 epler, utan skal og grovt rive.
Bland alt saman, og steik på medium varme. Server som dei er, eller med syltetøy eller lønnesirup.
Eg brukte vanleg kveitemjøl, men det er nok godt å byte halvparten med grovare mjøl og havregryn.
Nyt!
Today is sunday, and I wanted something out of the ordinary for breakfast. So I made apple pancakes. In Norway, pancakes are for dinner, and also thin, like french crêpes. These are american style, thicker and smaller. What I would call "lappar" or "sveler".
Recipe:
2 1/2 cups flour
3 1/2 tsp baking soda
1 tsp cinnamon
2 1/4 cups milk
1 egg
2 apples, peeled and coarsley grated
Mix together, and make pancakes on medium heat. Serve as they are, or with maple syrup or jam.
I used regular flour, but it'll for sure be equally tasty if you replace half of the flour with wholemeal flour and oatmeal.
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar