Sider

onsdag 31. oktober 2012

Sugar cookies

Eg fann desse på Pinterest, og berre MÅTTE lage dei. 

I found these on Pinterest, and just HAD to make them. 

Rainbow Pinwheel Cookies
Biletet er linka. 
The picture is linked.

Eg brukte denne oppskrifta:
For english recipe, scroll down!

(Oppskrifta er amerikansk, 
men i norske mål er den omtrent slik)

426 g kveitemjøl
1 ts bakepulver
240 g usalta smør, romtemperert
216 g sukker
1 stort egg
1 ts vaniljeekstrakt/vaniljepulver

Då har eg rekna at 1 cup = 2,36 dl, 
og at 1 dl sukker er 90 g, 
og 1 dl kveitemjøl er 60 g. 

Pisk smør og sukker kvitt. Pisk i egg og vaniljeekstrakt. Bland saman mjøl og bakepulver (og vaniljesukker, dersom du brukar det). Ha mjølblandinga i litt og litt, så du ikkje piskar mjøl utover heile kjøkkenet.

Ta deigen ut av bollen, og kna han nokre gongar for hand. Legg deigen i ein tett plastpose eller anna, og legg han i kjøleskapet i 30 minutter. Dersom du skal farge deigen, så fargar du del for del, og legg dei tilbake i kjøleskapet. Deigen blir raskt mjuk og klissete, så det er lurt å ta ut litt og litt av deigen etter kvart. 

Sett ovnen på 175 grader C.

For å lage farga snurrer, så triller du ut lange slanger, 
deler dei i bitar, og triller dei saman til ein lang regnbogeslange, som du snurrar saman. Eg trilla ut 2-3 fargar saman, og det funka og. Du kan evt dyppe dei i kakestrø til slutt. Då ser du ekstra "proff" ut =)

Steik i 8-10 minutter, til dei blir lett gyldne.

NB! 
Eg prøvde desse med glutenfritt mel, og det funka kjempefint! 




Og her er resultatet: 

And here are the results:



I tillegg brukte eg oppskrifta til å lage namnekake til alle gjestane:

I also used the recipe for making name-cookies for each guest. 



For namnekakene, så kjevla eg deigen ut på bakepapir, og stakk dei ut med
(pepper)kakeformer. Bruk fantasien!
Til desse brukte eg farga perlesukker, som du kan lese om her

For these I used the coloured sugar you can read about here


Sugarcookie recipe:

3 cups all-purpose flour

1 teaspoon bakingpowder
1 cup unsalted butter, room temperature
1 cup sugar
1 large egg
1 teaspoon vanilla extract

Beat butter and sugar fluffy. Add egg an vanilla, and beat fluffy again. Mix flour and bakingpowder, and add little by little, 

making sure you don't powder your kitchen by adding too much at a time. 

 Take out the dough, and knead it a few times by hand. Place the dough in a plastic ziplock bag or other, and put in the fridge for 30 minutes. If you are adding food-colour to the dough, 

you do this, and then put the bits in the fridge. The dough will quickly become soft an sticky, so it's a great idea to take 
little by little out of the fridge. 

Turn your oven to 350 degrees F, or 175 degrees C.

To make the twirles, you roll out "snakes", cut them in smaller pieces, and roll them together to make a rainbow-snake. Then you twirl them on bakingpaper. If you want, you can roll them i sprinkles, it will make you look more professional =)

For the name-cookies, you roll the dough ON the parchment paper, 
with a rolling-pin, to about 1/3 inch, or just under 1 cm. Stick out cookies. 

Bake for 8-10 minutes, according to size, until lightly golden.

By the way. 
I tried these with gluten-free flour, and they worked out great!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar