Sider

tirsdag 23. juli 2013

Kveitebakst på grill

I går hadde eg sååå lyst på skillingsboller! Men eg gadd ikkje lage det... Det var varmt og sol og ikkje akkurat bakever. Så kom eg på Anne på Landet sine kardemommeringar. Dei har eg prøvd før. Dei er superraske å lage, hever seg godt og får ein fantastisk konsistens. Oppskrifta finn du her. Eller min modifiserte her:

Modifiserte kanelringar:
4 dl kveitemjøl
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1ss sukker
1/2 ts salt
1 1/2 dl mjølk
1/2 dl olje

Sukker blanda med kanel.

Bland det tørre. Ha i det våte. Bland godt. Trill små pølser, ca 6 cm lange og 1cm tjukke. Lag ringer. Trykk dei ned i sukker og kanelblandinga (eller kanukker, som det heiter her i huset). Grill på middels varme, så ikkje sukkeret vert brent. Snu etter behov. Et!

Supergodt!


Yesterday, I had such a craving for cinnamon rolls! But I couldn't bother making them... It was sunny and warm, not baking weather at all (we dont't get much of that here in Norway). But then I remembered these cardamom rings from the Norwegian blog Anne på Landet. You grill them on the barbeque! Perfect for sunny weather. They turn out delicious in concistency, and are easy to make. Since I craved cinnamon, I modifies the recipe alittle. Here's the recipe:

Modified cinnamonrings:
4 dl / 240 g / 1.6 cups all purpose flour
2 ts / 10 g / 2 tsp baking powder
1ts / 5 g / 1 tsp vanilla sugar
1/2 ts / 2,5 g / 1/2 tsp salt
1 ss / 15 g / 1 tbs sugar
1,5 dl / 10 tbs / 0.6 cups + 2tbs milk
0,5 dl / 3 tbs / 0.2 cups neutral vegetable oil

Also: sugar mixed with cinnamon in a small bowl.

Mix all the dry ingredients. Add the wet ingredients, and mix well.
Roll out dough about 2 inches long an 1/3 inch thick. Make rings. Press into the sugar and cinnamon mix. Grill on medium heat so the sugar won't burn. Turn ceveral times, if  needed. Eat fresh and warm! Yum!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar