Sider

mandag 5. august 2013

Stikkelsbærmuffins.

No når eg har kjempa med nebb og klør mot skjærene om stikkelsbæra i hagen, må dei jo brukast. Eg plukka ca 20 i fjor, som blei syltetøy, men i år var det mykje meir. Kanskje fordi vi har forynga busken ved å klippe 1/3 av greinene dei siste 3 åra. I alle fall. Leitinga etter oppskrifter starta. Eg fanne denne oppskrifta på Pinterest, frå bloggen Nadel & Gabel. Oppskrifta var til kake, eller små langpannekaker, men eg har berre muffinsformar, så eg prøvde det. Eg fekk 12 muffins. Det gjekk fint, sett bort frå at eg hadde litt for mykje røre i, eller for få muffinsformer alt etter som. Det gjekke eigentleg bra, men dei trong 1/2 time på å steike seg ferdige. 

Rømmemuffins med stikkelsbær:

2 egg + 
150 g sukker - visp til eggedosis. 
200 g rømme (ca 2 dl) - visp inn.
200 g mel + 
1 1/2 ts bakepulver + 
skal av 1/2 sitron - bland forsiktig i. (eg brukte sitrondropar)

Røra mi vart umiddelbart klumpete og full av luftboblar, antageleg rømma som reagerte med bakepulveret. 
Fyll muffinsformar 1/2 full. Legg stikkelsbær på toppen. Steik ved 180 gradar i 20 minutt. Du kan lage vanleg kake i rund form, steik då 45 minutt. 

Nyt!








Now that I've picked the goose berries in my garden, it's become much more quiet around the house. No more waking up at 5 am from the idiotic magpies terrorizing us all day. Joy! Last year we hardly had any goose berries, but this year we had quite a lot. Maybe it's because we've done as recommended; cut 1/3 of the old branches last year, and then this year after picking the berries. Now we have to eat them, so the search for some promising recipes started. I found this recipe on Pinterest, from the blog Nadel & Gabel. It was for a cake, or ceveral smaller squares. Since I only have cupcake molds, I used that one. I got 12 cupcakes, that took foreer to bake, because I filled them too much. They still tasted good, though. Here's the recipe:

Sour cream cupcakes with goose berries:

2 eggs + 
150 g sugar - mix fluffy.
200 g sour cream  - mix in.
200 g flour + 
1 1/2 tsp baking powder +
zest of 1/2 lemon - mix in gently.

Fill the molds 1/2 full. Put goose berries on top. Bake for 20 minutes at 180 C / 360 F. You can use a round cake mold, and bake for 45 minutes. 

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar