Sider

tirsdag 1. januar 2013

Nyttårsmeny - 4 stjerners middag

Vi gjentok suksessen frå 2010, då vi hadde 4 stjerners middag, lett inspirert av fjernsynsserien med same namn. Kvar av oss hadde ansvar for kvar vår rett. Mannen (skulle)lage forrett, eg laga hovudretten, og sonen laga dessert. Men tradisjonen tru blei det mor som  måtte gjere det meste, hehe. Nyttårsmenyen i år var:

Minitaco au gratin - 
Nachos med smelta melkesjokolade
*
Pinnekjøt med poteter og kålrotstappe
*
Sjokolademousse

Eg gleda meg! 

We wanted to repeat the success from 2010, so we planned a "Come Dine with Me" dinner. Each of us wasbe responsible for a serving. My husband was supposed to make the appetizer, I made the main course, and my son made dessert. Our New Years Eve Menu for 2012 was:

Minitacos au gratin - 
Nachos with melted milk chocolate
*
Pinnekjøt with potatoes and rutabaga stew.
*
Chocolate mousse

Pinnekjøt is salted and dried ribs of mutton, a traditional Norwegian Christmas dinner. We often eat leftovers for New Years Eve. It's put in water over night, to make it swell and reduce the salt. After, it's steamed for 3 hours. 
I was excited!

Bordet vart dekka på festleg vis.

The table was set in a festive way.


Maten var interessant og smakfull. Sonen ville ha meir av forretten =)

The food was interresting and tasty. My son wanted more of the appetizer =)


Og sjølvsagt måtte vi gje poeng til mat og underhaldning. Alle måtte underhalde. Sonen spelte gitar, mannen gjorde trollkunstar, og eg las dikt. Fantasien rakk ikkje lengre, hehe. 

Of course we had to give points for food and entertainment. My son played the guitar, my husband did magic tricks, and I read poems. That's as far as my imagination goes, heheh. 


Sonen vann med 23 poeng, eg kom på andre plass med 21 poeng, og mannen tapte med 15 poeng (som han ikkje fortente sidan han glemte å lage forretten, så eg måtte finne på noko raskt og gale)
;)

My son won with 23 points, I came in second with 21 points, and my husband was last with 15 points 
(wich he didn't deserve, because he forgot to make the apetizer, so I had to make something up really quickly)
;)


Sjokolademoussen var bare til å døy av, så her er oppskrifta!

Oppskrift på sjokolademousse:
200 g sjokolade, mørk 
3 dl kremfløte
2 egg
3 ss sukker


Smelt sjokoladen med litt fløte.
Pisk eggekviter stive.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
Pisk resten av fløten stiv. 
Vend forsiktig i den smelta sjokoladen, eggedosisen, og til slutt eggekvitene. 

Sett kaldt til stiv, i bolle eller i serveringsglas.


Eg håpar du hadde ein flott feiring!


The chocolate mousse was to die for, so here's the recipe!

Recipe for Chocolate mousse:
200 g chocolate, dark type
3 dl cream
2 eggs
3 tbs sugar


Melt chocolate with some of the cream.
Whip the eggwhites stiff.
Whip egg yolks and sugar thick and fluffy.
Whip the rest of the cream. 
Gently mix the cream and the melted chocolate. 
Add the whipped yolks, and then the eggwhites. 

Refrigerate till stiff. 


I hope you had a great celebration!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar